Prozirnost ljudi, prozirnost svake misli .. Prisutna je, tu je ..

Obična frustracija je ono što proizilazi iz tebe, jer nemaš snage da vodiš bitku sa sobom, jer nemaš načina da razumiješ šta se dešava sa tobom i u tebi. Sve ono što u sebi mrziš, ispoljavaš na drugima, drugi su krivi za sve loše što ti se dešava ..

Pa ne mora to biti ni loše, još gore ti "ne prija" sreća drugih, osjećaj nekakve lagodnosti i života ..
Tražiš razloge, tražiš i zanimljiv ti je svaki razlog koji bi te mogao "odspojiti" od te osobe, zanimljiva ti je mala sitna laž, da sebe upotpuniš, da digneš bradu ka gore i pomisliš: " Ja sam u pravu"..
Hrani nevolju svoju, hrani nesreću i proklinji tuđu sreću, jer sve što se nalazi u tvojim njedrima,
nije srce, sad je samo kap mržnje koja obasjava gorčinom i želi prisilno da se stopi sa svim mišljenjima u tvojoj glavi ..

Bilo bi suludo da si sama u tome, postoje još mnoge osobe pored tebe, postoje osobe koje nemaju svoj cilj u životu,osobe čije mišljenje nikad nije ni bilo uvaženo.. Pahh da, čije mišljenje se i ne smatra mišljenjem, nego običnom monodramom u sopstvenom pozorištu bez publike,bez saslušatelja i bez pravog prijatelja .. Primi svaku riječ ka znanju, tražeći sebe u svemu tome,
tražeći bar dio tamnog komadića puzle, koji se uklapa sa ostatkom, sa mješavinom zla ..

Ti si labilna osoba. 

I sad je na mene red da pitam, zar je moguće da postoje takvi ljudi, čiji sam opis dala iznad, zar je moguće da takva stopala hodaju istim tlom sa svim ostalim dobrim i lošim ljudima.. 
bilo kako bilo, ja moram svakako priznati lijepo je kad’ možeš upoznati ljude, koje si par mjeseci smatrao cvjećkama, lijepo je upoznati srž njihovog pogleda, a da te više ne zanima kakve slike u svojim očima kriju i koju boju noža zabada u leđa.. 🙂

Spomenuh nož, spomenuh boju ali isto tako spomenuh i poznanstvo, koje ljudima dosta pomogne, kako bi kroz patnju kada nestanu te osobe, ustvari vidjeli krajičkom oka, a kasnije kao univerzum beskrajan razlog za krenuti dalje.

Hvala ti Bože na učenju i hvala ti na pogrešnim ljudima, koji više nisu tu i na pravim ljudima, koji će zauvijek biti tu ..

merimacorleone Written by:

Be First to Comment

Komentariši