Pričaj mi o nama …

Mila, hajde sakrij’ se kod mene, hajde moje ruke mogu to da izdrže.. zašto mi više ne vjeruješ, šta te sputava, da osjećaš ? Gdje su greške pale, šta te truje mila, šta nas muči .. Dođavola sve ono što mi te krade, dođavola ja ovakav što te tjeram od sebe nesvjesno.
Ne mila, ja to nikad neću shvatiti, nikad neću shvatiti zašto si me napustila, zašto me puštaš samog dalje.

– Pa ni horoskopski znakovi nam se ne poklapaju, a ti me pitaš šta je. Kako, šta je bilo ? Kako možeš to da me pitaš, kako od niza tjeranja i DA, vjerujem da je nesvjesno i nenamjerno ali tražila sam te, tražila sam te u riječima starim, tražila te u snovima dugo, dugo presanjanih .. Nemoj me pitati ništa, ne želim da ti odgovorim, ne želim više niti jednu riječ da čujem, samo me pusti, da ludujem u svojoj mašti, da si onaj pravi i da si onaj stari …

Kako stari mila, tek’ nam se dešava nešto lijepo, htio sam te pored sebe čitav život, htio sam samo da budeš tu, da me voliš i da se ne gubiš.. Gdje sam pogriješio, ne radi to, ne radi jer znam da ćeš mi se vratiti i da ću ti se vratiti ali dobro, neću te više pitati … Reći ću ti, evo, reći ću "Zbogom, čuvaj se" ..

– Drhtim od hladnoće, ne prema tebi, prema tebi samo kuju temperature juga, temperature nezamislive toplote .. Ne znam, možda sam se jednostavno pregrijala i nisam dočekala tu zimu nalik tebi, nalik nama na početku .. Možda nisam spremna za takvu hladnoću, za takvu želju koja tone negdje u nama, koja se gubi . A u tebi se dovoljno izgubilo, da bih ja nastavila ..
Ne mogu ja to, ne mogu nastaviti tamo gdje ne vidim svjetlost, nema šta da me vodi ka nama.. Nađi razlog, možda se nekad i sretnemo, možda zajecamo jedno pred drugim, kad’ shvatimo gdje smo griješili i gdje smo pali…Možda se i zapitamo gdje su nam godine života otišle, bez nas samih, bez snova, bez djecice, bez ljubavi ..
Disala bih za tebe, ali sad, vjeruj mi sad, ubi ova tmina, ubi pakost sudbine i ja tu ne mogu ništa, osim da ti kažem NISMO TO BILI MI, zato smo i nestali ….

Mejraaaa Written by:

Be First to Comment

Komentariši