Zar znam ? Zar znaš ?!!

Kako to da se uspije lomiti ovo srce iznova i iznova. Kako to da osjećam tupe nadražaje sjećanja, kad’ god mi se tvoj lik privali u očima, u glavi, u mašti, u svemu što me nekad činilo sretnom ..
Vrijeme djeluje na ljude, znaš li to, djeluje na onaj tvoj miris koji izblijedi danima i danima kada te ne vidim, kada ni ne pomislim na tebe, a onda … Onda te pronađem u onim starim momentima, u snovima ..
I snove sam prestala da pratim, da ih slušam jer nema niko da ti dokaže suprotno, da jezik sam sebi pregrizeš kada želiš da me izbaciš iz svojih rečenica. Kada udahneš duboko, da bi moje ime izgovorio a u tom momentu ti prolazi jeza, bol, razočarenje i ono što nazivaš nesudbinskim ..
Ko će znati Bogu kako određuje, ja više nisam ta, prošla je puna šaka vremena, bar za mene ..
Jer nikad nisam voljela vrijeme, da mi bude ograda i prekretnica da bih nešto ostavila..
Ali eto tu si i tu se nalaziš, gledaj me i dalje kad’ me sretneš, gledaću te, kao i kad smo se prvi put vidjeli ..

Valjda sve ono u šta su "pravi" ljudi vjerovali da ne može pući, obistinilo se al’ suprotno, naravno …
Pokidani su ti konci, pokidali smo ih mi zauvijek.
Možda nekad, možda kad’ prijatelji budu htjeli istinski da te vide sretnog, ne zaboravi, sve dok’ si nasmijan pitaće za razlog tvoje sreće, da znaju kako bi dalje ..

Uostalom, možda nekad ja drugačija budem u svemu ovome, al’ u meni ostaje jedina i prava vodilja kroz život a to je ljubav… Možda ti i nisi prava ruka za ovu ljubav, ko zna ..

Obostranost je čudo ..

Mejraaaa Written by:

Be First to Comment

Komentariši